Psykolosjen.no

Om intervjuprosjektet


Regine Åbø

Leder av intervjuprosjektet - Kull 36

Dersom jeg hadde visst om alle mulighetene en psykolog har, hadde jeg tidligere vært mer sikker på mitt studievalg. Som psykolog kan man ha sitt egen tv-program, være forfatter, drive egen praksis, være trener i Olympiatoppen, jobbe for leger uten grenser, være direktør i Statoil, og jobbe med alle typer mennesker. Det er jo helt utrolig! Denne kunnskapen vil jeg gjerne dele med deg!

Da jeg startet opp Intervjuprosjektet i 2012 var jeg svært engasjert og interessert i psykologifaget. Denne interessen har bare økt. Det har vært utrolig givende å erfare at de fleste psykologer setter stor pris på å bli intervjuet, og har gode tips til oss som studenter. Spesielt takknemlig er jeg til Jan-Ole Hesselberg, som var så vennlig å sende en moderne recorder i gave etter intervjuet.

Ved siden av studiet danser jeg salsa og trener en del, hvor jeg trives i instruktørrollen. På fritiden prøver jeg å strekke komfortsonen så ofte som mulig. Har du noen tips til spennende intervjuobjekter? Send en mail på regineaa@gmail.com!


Anja Hallan-Wolff

Kull 36

Jeg føler meg veldig heldig som har fått lov til å være med på å forme Intervjuprosjektet fra starten av, sammen med et fantastisk team. Det har vært utrolig interessant å utforske de endeløse mulighetene man har innenfor psykologyrket. Hvem skulle tro at man kan jobbe med alt fra å utforme cockpiter til gruppeterapi?

I fjor ble sponset av Psykolosjen for å delta på Schizofrenidagene i Stavanger- Europas største tverrfaglige psykiatrikonferanse. Dette var for å videreformidle erfaringene derfra, og for å motivere andre elever til å delta på konferanser. Det var en unik opplevelse hvor jeg fikk muligheten til å lære om emner jeg har stor interesse for. Der fikk jeg i tillegg muligheten til å intervjue den internasjonalt anerkjente forskeren Allan Schore. Det er noe jeg alltid kommer til å huske.

Intervjuprosjektet har oppnådd mye på et år, og jeg gleder meg til å følge veien videre.


Elin-Kristin Hem

Kull 36

Jeg var med på Intervjuprosjektets fødsel i 2012 – et inspirerende og ikke minst nyttig prosjekt! Det ble en pangstart da jeg var så heldig og fikk intervjue Svein Øverland, en virkelig engasjerende og energisk psykolog med mange baller i luften. Han lærte meg at vi som psykologer må være varsomme med å heve oss over våre pasienter, da spesielt kriminelle – det kunne like gjerne vært oss på den andre siden. I 2013 står mitt intervju av Nora Sveaass, med 8 år i FNs Torturkomité, sterkest i minnet. Hun har inspirert meg og gitt meg troen på at i rollen som psykolog ligger all verdens av muligheter.

Et lite råd til studenter fra meg; du kan bli det du vil, så lenge du har troen på det, ser muligheter og bare kaster deg ut i det! Vær takknemlig for den fantastiske muligheten du har foran deg – du skal faktisk hjelpe mennesker til et bedre liv!


Halldis Krossøy

Kull 36

Eg har vore heldig å fått vera med i Intervjuprosjektet sidan starten. Det er spennande å få møta engasjerte psykologar med ulik bakgrunn, og få innblikk i dei uendelige muligheitene me har innanfor vårt fagfelt. Psykologyrke er i liten grad slik det vert framstilt på film, men har relevans innanfor dei fleste arbeidsplassar. Intervjuprosjektet gjer eit innblikk i kvardagen til psykologar med spennande erfaringar og synspunkt. Eg ser fram til å følgja Intervjuprosjektet vidare, og kunna formidla muligheiter både som student og ferdigutdanna psykolog.


Irmelin Møystad Bjørnland

Kull 32

Jeg har nettopp blitt med på intervjuprosjektet og gleder meg til å engasjere meg sammen med denne flotte gruppen i tiden fremover. Jeg syns intervjuprosjektet er en veldig god idé, der man gjennom intervjuer med engasjerte psykologer får et innblikk i en psykologs jobbhverdag og de ulike jobbmulighetene man har som psykolog. Jeg gleder meg til å møte interessante psykologer, høre hva som opptar dem og dele dette med andre psykologistudenter. Det er i første omgang særlig to psykologer jeg har veldig lyst til å intervjue noe jeg håper lar seg gjennomføre.


Lars-Oskar Dale

Kull 36

Jeg ble med i Intervjuprosjektet høsten 2014 som utbytter, og er veldig glad for det! Prosjektet har etterhvert vokst seg til å ha tyngde og et imponerende arkiv, en solid referanse når man skal kontakte folk man ønsker for intervju. Det er en givende ting å kunne fordype seg i noen sitt arbeid på en måte som kan ha nytte for andre. Jeg syns også det er kjempegøy å få leke journalist – man får jo et lite kick av å se tingene sine publisert! En hyggelig bieffekt av å bli med i intervjuprosjektet er også å plutselig finne sammenfallende faglige interesser med prosjektkolleger. Ellers har jeg lyst til å prøve ta i bruk video og kanskje gjøre et lydintervju eller to.


Sist oppdatert 2.3.2014
Trykk her for flere intervjuer med ferdig utdannede psykologer!

Kommende arrangementer

Kategorier

Psykolosjen på Twitter

    Her kommer Tweets

Tilbakemeldinger?

Losjen vil gjerne høre fra deg hvis du er fornøyd, misfornøyd eller har forslag til noe vi kan arrangere - send oss en mail på psykolosjen@gmail.com!

Følg oss:

  • Facebook
  • Twitter