Info til nye studenter på profesjonsstudiet i psykologi, høst 2014

Bilde til Info til nye studenter på profesjonsstudiet i psykologi, høst 2014

Velkommen som student på profesjonsstudiet i psykologi!

Mange har sikkert kommet til denne siden for å forsøke å få en oversikt over hva som skjer når de starter på studiet, hvem og hva det er å forholde seg til, og generelt litt annen informasjon. Dette innlegget gir dere først en oversikt over mottaksuka/fadderuka, og vil så forklare hva Psykolosjen er for noe.    

Hva er mottaksuka/fadderukene?

Mottaksuka/fadderukene er tiden i starten av høstsemesteret hvor det skjer veldig mye sosialt for at de nye studentene skal bli kjent med hverandre og studiemiljøet generelt. Dette eksisterer i en eller annen form på de fleste universiteter og høyskoler i Norge. På NTNU varer denne tiden hele to uker, fremfor én uke som også er vanlig mange andre steder. I 2014 varer denne perioden fra tirsdag 12 august til søndag 24 august, med en ekstra utvidelse 2-4 september for de som kommer inn på suppleringsopptaket. Psykolosjen, linjeforeningen for profesjonsstudiet i psykologi på NTNU, er arrangør av Mottaksuka for sine studenter.  

Den nye profesjonsklassen kommer til være på ca 60 studenter. Dere vil bli delt inn i 4 grupper på ca 15 studenter hver, med tildelte «faddere» som har ansvaret for deres gruppe. Fadderne er studenter på studiet som har gått her i ett år eller lengre, og skal bidra til å gjøre dere kjent med hverandre, studiet, og Trondheim. Dette vil omfatte en rekke forskjellige aktiviteter som festing, volleyballturnering, utekino, topptur, og dåp. Det samlede programmet finner dere under, men dere vil også få høre mer detaljert info om alt sammen under selve mottaksuka.    

Program 2014

 • –  Tirsdag 12 august: Immatrikulering, Immefest

 • –  Onsdag 13 august: Vrimledag på Dragvoll, Pub Crawl

 • –  Torsdag 14 august: PsyStart, Badcom-fest

 • –  Fredag 15 august: PsyStart, Stand-up

 • –  Lørdag 16 august: Topptur, Langåpent på kjeller 33

 • –  Søndag 17 august: Utekino 

 • –  Mandag 18 august: Pirbadet, DNB-middag, Utekino

 • –  Tirsdag 19 august: Spillekveld, Rebusløp

 • –  Onsdag 20 august: Volleyballturnering, Temafest 

 • –  Torsdag 21 august: Badcomfest

 • –  Lørdag 23 august: Kjellervors

 • –  Søndag 24 august: Dåp

(Med forbehold om endringer - hør på fadderne dine!)
 
 
Så bra, men hvor/når møter jeg opp?

Når dere har takket ja til studietilbudet skal dere få tilsendt en pakke fra NTNU, hvor informasjon om dette er vedlagt. Dersom du ikke mottar dette, benytt deg av en av kontaktmulighetene under.    

Kontakt

Som ny student på profesjonsstudiet er det to grupper på facebook du bør melde deg inn i: Psykolosjen er en felles gruppe for hele profesjonsstudiet, som fungerer som informasjonskanal for linjeforeningen til alle våre medlemmer, samt at den også benyttes til mindre formelle diskusjoner og innlegg fra medlemmenes side.

Kull 38, en gruppe for bare det nye kullet. Her kan du knytte dine første bånd til dine kullinger, og gruppa vil også fungere som informasjonskanal fra oss i styret de første ukene, med stor takhøyde for spørsmål om alt mulig praktisk. Når mottaksuka er over trekker vi oss ut, og dere styrer gruppa selv - et veldig greit forum å ha! For de av dere som ikke er spesielt glade i facebook, kan også psykolosjen@gmail.com benyttes.    

Dersom dere har spørsmål ikke relatert til fadderukene, men til studiet i seg selv, oppfordrer vi til å kontakte institutttillitsvalgt (ITV) Einar Aasgaard Tryti på einaraag@stud.ntnu.no. Einar vil også være å se som fadder i fadderukene, og vil kunne bistå dere med alle praktisk spørsmål i forhold til studiet.  

Hva er så linjeforeningen Psykolosjen?

En linjeforening er en frivillig studentdrevet organisasjon, som skal sørge for tilhørighet for studentene til deres respektive studier. Ved NTNU finnes dette på de fleste studier, og for profesjonsstudiet i Psykologi er dette Psykolosjen.

Psykolosjen er en forening som har sett en ganske stor vekst i omfang og engasjement siden den ble opprettet i 2009. Fra å bestå av et enkelt hovedstyre som tok seg av det meste selv, består foreningen i 2014 av en rekke underkomiteer, med hovedstyret på toppen. Psykolosjen har som overordnet mål å styrke samholdet mellom profesjonsstudentene på tvers av kullene, igjennom faglige og sosiale arragement. Hva dette innebærer i praksis, ser du under.    

Hva arrangeres og driftes av Psykolosjen?

Mottaksuka og dåpen Som nevnt tidligere er det Losjen som står for gjennomføringen av fadderperioden for dere som starter på studiet. Dette finner dere mer informasjon om lenger opp, men planen er at dere også skal få erfare dette selv i august.  

Fagkomiteen – Fagdager, skyggedager og seminarer Rent faglig ønsker Psykolosjen å supplere studiet med ekstra faglige tilbud – gjerne med bidrag som blir direkte etterspurt av studentene. Til dette har vi en egen fagkomité som til stadighet jobber med å arrangere arrangementer av faglig relevans. Det arrangeres også «fagdager» og «skyggedager», hvor deltakerne i førstnevnte får komme på besøk på en relevant arbeidsplass, og i sistenevnte følger en psykolog rundt på jobb for en dag. Fagkomiteen er alltid interessert i innspill, så send gjerne disse til psykolosjenfag@gmail.com.

Kjeller På Moholt studentby har det lenge vært en tradisjon at flere av de forskjellige linjeforeningene har disponert egne kjellere for sine medlemmer. Disse kjellerene fungerer som sosiale møteplasser for linjeforeningenes medlemmer, og her kan man møtes til alt fra en rolig pils til fester med et noe høyere tempo. Et par ganger i semesteret er det også «langåpent», hvor alle kjellerene på Moholt er åpne til kl 03:00 samtidig, noe som gjerne involverer en strøm av folk mellom alle de forskjellige kjellerne med på følgengde god stemning. I 2012 fikk Psykolosjen, som første linjeforening på Campus Dragvoll, en egen kjeller. Dette sammen med våre samarbeidspartenere på ingeniørvitenskap og IKT, Hybrida. Vår kjeller 33 driftes av underkomitéen kjellerstyret, men tilhørende kjellercrew. Den første torsdagen etter at stipend/lån er utbetalt arrangeres det Profesjonspils for Psykolosjen en gang i måneden. Dette fungerer både som en mulighet til å kose seg med en øl/annet og slappe av, eller som vors for de som har tenkt seg ut på byen. 2-3 ganger i semesteret er det også Langåpent. Planen er også å utvide bruksområdet for kjelleren ytterligere, så følg med.    

Vaffellunsj En gang i måneden rigger Psykolosjen til utenfor Psykologisk Institutt for at alle kan ta en pause i studiehverdagen med en vaffel, kaffe, kake, eller annet snacks. Dette er et lavterskeltilbud som gjennomføres for å skape en uformel møteplass for profesjonsstudentene midt i studiehverdagen.    

Vårpølse Utgangspunktet er det samme som vaffellunsj, men med grill og pølser fremfor vafler. Foregår, som navnet tilsier, på våren, når vi har Trondheimsværet på vår side.    

Intervjugruppen Et nytt prosjekt som ble startet vårsemesteret 2013. Målet er å belyse hva man kan gjøre som ferdig utdannet psykolog, igjennom intervjuer med nettop psykologer innenfor forskjellige yrkesroller. Så langt har det blitt intervjuet 6 psykologer, se lenger ned på hovedsiden for å ta en titt på disse.    

Julegalla Årets største begivenhet for Psykolosjen! Her får gutta dressen ut av skapet, og jentene tar på seg gallakjolen, før alle møtes for middag, underholdning og svært god stemning. Julegallaen er også tradisjonelt sett Psykolosjens siste store arrangement for året, og her inviteres alle losjens medlemmer samt nære samarbeidspartnere fra andre foreninger til å avslutte semesteret sammen med god mat, taler, underholdning, og høy festfaktor. Dette er det arrangementet som har desidert mest populære arrangementet, så her er det ingen tvil om at man må være med! I 2014 har også Psykolosjen 5-årsjubileum, noe som forventes å ta det hele til nye høyder.    

Vårfest Mens høstsemesteret toppes av julegalla, får vårsemesteret en fest der stemningen er litt mindre formel (helt fra starten av, ikke bare i de senere nattetimer). Også her er det et nøye planlagt program, men dressen og gallakjolen kan med fordel byttes ut mot noe mindre stivt. Foregår når våren (om vi er heldige) begynner å titte frem i april.  

Psykor For alle sangglade profesjonsstudenter er det også et kortilbud! Dette er i utgangspunktet ganske lavterskel, med ukentlige øvinger i fra september. Opptrer gjerne på diverse Psykolosjen- arrangementer.    

Turapi (Turgruppe) Psykolosjens egen turgruppe tilbyr lavterskelturer til profesjonsstudentene, men drar også på litt mer krevende turer. I betydningen «mer krevende» menes hovedsaklig riktig turutstyr (varme klær, ski, sovepose osv.), så vi snakker ikke om Norge på langs.    

Revy I 2014 debuterte Psykolosjen på revyscenen med stor suksess! Dette er et av de mer omfattende prosjektene til Psykolosjen, for som alle som fra før av har vært med på en VGS-revy eller lignende vet, så tar det å arrangere en revy mye tid og krefter. Men tilgjengjeld kan resultatet bli utrolig bra, og det er en super måte å stifte nye bekjentskaper på.    

Badekarpadlingen – Badcom Tror du det å padle over Nidelven på en flåte konstruert rundt et badekar er en god idé? Lurt eller ei, det er i allefall blitt en tradisjon blant førsteårsstudentene i Trondheim. Badcom arrangerer hvert år en slik seanse, hvor de forskjellige linjeforeningene på NTNU konkurrerer mot hverandre. I år er det ventet å bli noen endringer i fra tidligere år, så øvrige detaljer rundt dette vil komme etterhvert.    

Engasjer deg!

Har DU lyst til å engasjere deg i Psykolosjen? Som du ser over er det mange muligheter for å få utløp for ditt engasjement. Hovedstyret har generalforsamling i november hvert år, hvor alle styrepostene er på valg. De andre underkomiteene og enkeltstående prosjektene rekrutterer fortløpende – så følg med på denne siden samt facebooksiden.

Velkommen til Trondheim!

Mvh Psykolosjen v/ Sigbjørn Henning 

Postet i kategorien: Nyheter